O nama


Šarić-commerce, odnosno kasnije Knin-commerce, nosi naziv po porodici ŠARIĆ, koja se već punih 6-7 decenija bavi ugostiteljstvom. Prvi počeci bavljenja ugostiteljstvom u samom rodnom mestu Đevrske, osnivanjem PP Zadruge, potom u mestu Svodna, Bosanskom Novom i Srbu. Godine 1965 otvaraju Gostionu u Kninu, a 1970 godine restoran "Putnik" u Zadru, koji je bio najpoznatiji kako u Zadru tako i šire u Dalmaciji po pečenoj mladoj jagnjetini sa ražnja, po domaćim kuvanim jelima i jelima ispod peke (ispod sača) i to sve do 1991 godine do početka ratnih dešavanja kada je restoran "Putnik" zapaljen. Gospodin Živojin Šarić iz Zadra vraća se u Knin gde vrlo brzo otvara Prenoćište "Šarić", restoran "Vrelo-Knina", restoran "Tvrđava" i kavanu pizzeriju i postaje nosioc Ugostiteljsko turističke delatnosti u Kninu. Šarić-commerce vrlo uspećno posluje sve do 1995 godine, kada zbog ratnih operacija u Krajini odlazi u Beograd.

Dolaskom u Beograd, Šarić-commerce nastavlja tradiciju otvaranjem restorana "Šarić" u Mirijevu, marta 1996. godine. Potom otvaranje prenoćišta "Šarić", i restorana "Knin" na Ibarskoj magistrali, restorana "Šarić" Stari Dif u centru grada, Caffe bar "Trojka" a u sklopu preduzeća otvorena je i mini klanica i sušara prisutna za proizvodnju pršuta i pančete na dalmatinski način, kako za vlastite potrebe tako i za tržište. Ugostiteljski objekti Šarić-commerca postaju poznati i prepoznatljivi u Beogradu, u tradicionalno čuvenoj mladoj jagnjetini sa ražnja, jelima ispod sača, ribi i ribljim specijalitetima po nacionalnoj i internacionalnoj kuhinji.

Godine 2005, Šarić-commerce menja naziv u Knin-commerce, pod kojim nazivom i danas posluje. Knin-commerce 2005 godine vrši otkup akcija Ugostiteljskog preduzeća Pomoravlje i postaje vlasnik sledećih objekata: restoran "Milošev konak" u Topčiderskom parku restoran sa četiri zvezdice, restoran "Savski venac" u ulici Birčaninova br. 16, restoran "Gazela" u ulici Hajduk Veljkov venac br. 4-6, biffe "Mali stadion", Biffe "Dvojka", pekara i poslastičarnica, poslastičanica "Beograd", poslastičarnica "Karmen".

"Knin-commerce" d.o.o. danas spada u red većih a po svojoj ponudi i usluzi u red poznatijih privatnih ugostiteljskih preduzeća. Osnovna deviza vlasnika "Knin-commerca", da je svaki gost dobrodošao a da odlazi zadovoljan.

DOBRO DOŠLI - ZADOVOLJNI OTIŠLI !


 
 
logo copyright Knin Commerce 2008 | home | o nama | restorani | prenoćište | venčanje | ketering | kontakt |